lauantai 5. toukokuuta 2018

Kristillisdemokraateilla yhteyksiä Agenda Europe -verkoston ytimeen

Euroopan kansanedustajien väestö- ja kehitysfoorumin EPF:n salaista Agenda Europe -verkostoa koskeva kirja on vaiettu kuoliaaksi suomalaisen Aito avioliitto -yhdistyksen puolelta. Epäsuorien signaalien kautta on annettu ymmärtää, että yhdistyksellä ei olisi yhteyksiä Agenda Europe -verkostoon. Yhteyksien kiistämisessä on vedottu ”eksplisiittisen tiedon” puuttumiseen. Ainoaksi salaisuuden verhoa Aito avioliitto -yhdistyksen puolelta raottavaksi teoksi jää Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtajan Juha Ahvion (TT) aihetta koskeva kirjoitus ”Paljastuiko salainen ultrakonservatiivinen Agenda Europe -verkosto?”. Kirjoitus julkaistiin 4.5. sekä Patmos blogissa että Oikea Media -verkkojulkaisussa. Ahvio on tunnettu Aito avioliitto -aktivisti.

Takertuminen Ahvion kirjoitukseen ei vaikuta mitenkään mielekkäältä, sillä kirjoitus on lähinnä pelonsekaisuutta viestivä ja sisäisesti ristiriitainen avautuminen, millä vannotaan uskollisuutta Agenda Europe -verkoston missiolle. Ahvio toistaa kirjoituksessaan Agenda Europe -verkoston nimissä EPF:n kirjan julkistamisen jälkeen avatun sivuston viestin, joka hyökkää EPF:ää vastaan. Ahvio toteaa kristillisistä arvoista nousevien traditionalististen järjestöjen verkostoitumisen olevan luonnollista. Tämä tieto on sinänsä täysin yllätyksetön mutta toisaalta vahvistaa vain kirjoituksesta muodostuvaa kuvaa.

Aito avioliitto -yhdistyksen epäsuorat yhteydet Agenda Europe -verkostoon ovat kiistattomia, sillä yhdistyksellä on yhteistyösopimus ranskalaisen La Manif Pour Tous -liikkeen kanssa, mistä yhdistys on kertonut avoimesti. La Manif Pour Tous -liike on puolestaan Agenda Europe -verkoston ”avainpelaaja”.

Muitakin epäsuoria indikaatioita yhteyksistä on saatavilla, kun tarkastellaan lähemmin Aito avioliitto -aktivistien listaa.

Aktivistien listalta löytyy Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman, joka toimii tällä hetkellä Euroopan kristillisen poliittisen liikkeen ECPM:n (European Christian Political Movement) neuvoa-antavassa toimikunnassa. ECPM on Euroopan kristillisdemokraatteja yhdistävä eurooppalainen puolue. Peter Östman toimi ECPM:n puheenjohtajana vuosina 2013-2016.

EPF:n kirja kertoo ECPM:n Eurooppa -asioista vastaavan johtajan Leo van Doesburgin säännöllisestä osallistumisesta Agenda Europe -verkoston huippukokouksiin. Tässä suhteessa Peter Östmanin puheenjohtajuuskausi vuosina 2013-2016 osuu mielenkiintoiseen ajankohtaan, nimittäin EPF:n kirjan paljastusten taustalla olevat asiakirjat koskevat nimenomaan kyseisiä vuosia.

Voidaan hyvällä syyllä kysyä, saattoiko ECPM:n puheenjohtajana toiminut Peter Östman olla tietämätön Leo van Doesburgin osallistumisesta Agenda Europe -verkoston huippukokouksiin?

EPF:n kirja toteaa myös irlantilaisen parlamentaarikon Ronan Mullenin ja kroatialaisen HRAST puolueen perustajan Zejlka Markicin osallistumisesta Agenda Europe -verkoston huippukokouksiin. Sekä Mullen että Markicin puolue ovat ECPM:n liittolaisia.

On varsin todennäköistä, että Aito avioliitto -yhdistyksen riveissä on paljon enemmän tietoa Agenda Europe -verkoston toiminnasta, kuin aikaisemmin on kuviteltukaan.

Viiteluettelo:

- Restoring the Natural Order. European Parliamentary Forum on Population ja Development, 19.4.2018

- leovandoesburg.blogspot.fi

- Paljastuiko salainen ultrakonservatiivinen Agenda Europe -verkosto? Juha Ahvio, 4.5.2018

- Kannattajia. Aito avioliitto ry

- Affiliated organisations. European Christian Political Movement

- Kuka on Peter? Peter Östman, peterostman.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti